Legjobb vérnyomásmérő

Legjobb vérnyomásmérő

Biztos sokan vitába szállnának azzal kapcsolatban, hogy melyik a legjobb vérnyomásmérő a piacon. Hiszen ahány ember, annyi igény. Ráadásul sok esetben az, ami az egyik embernek előnyt, az másoknak hátrányt jelent. Például sokaknak van csuklós vérnyomásmérőjük, melyekkel teljes mértékben meg vannak elégedve. Míg mások soha nem választanának az ilyen típusú eszközök közül, mivel azok – a közmegítélés szerint – jóval pontatlanabbak, mint felkaros társaik. Egyszóval, mindenkinek más megoldás optimális.

Ha azonban kívülálló szemmel versenyeztetnénk meg a piacon található eszközöket a legjobb vérnyomásmérő címért, minden bizonnyal találnánk dobogós helyezésű típusokat. Csupán néhány tényezőt kellene megvizsgálnunk a rangsorfelállítás megvalósításához. Elsősorban a termékek pontosságát és megbízhatóságát kell elemeznünk. Ebben a témakörben pedig csak azok az eszközök nyerhetnek, melyek a legkisebb eltéréssel képesek mérni a használó vérnyomását és pulzusát. Természetesen ezt a felmérést kiviteltől függetlenül szükséges elvégezni, vagyis ebben az összehasonlításban egy kalap alatt kell összemérni a csuklós és a felkaros típusokat. Amennyiben pedig elkészülne a legprecízebb készülékek listája (ami valószínűsíthetően elég hosszú lenne), következhet a második szintű rosta: az akkumulátor vizsgálat.

Ez az elemzés már jóval nehezebb, hiszen itt nemcsak az a kérdés, hogy mennyire tartós az akkumulátor, hanem az is, hogy környezetvédelmi szempontból melyik az, ami legkíméletesebb a bolygó számára (ez ugyanis ma már meglehetősen fontos kérdés). Ha pedig ez a rosta is elkészül, a hordozhatóság alapján is össze kell vetni a készülékeket. Hiszen korántsem mindegy, hogy az eszközöket bárhová magunkkal tudjuk-e vinni (egy nyaralás, vagy üzleti út alkalmával). Ebben a fordulóban ki is esnek azok a vérnyomásmérők, melyek nehezebbek, esetleg nagyobb hosszúsággal, szélességgel, magassággal rendelkeznek. Szóval ennek a vizsgálatnak a végén már csak azok a készülékek maradnak versenyben, melyek a legmobilabbak, a legkörnyezetkímélőbb és legtartósabb akkumulátorral bírnak, és a legnagyobb pontossággal mérnek. Az ezt követő rosta a plusz tartozékok meglétével kapcsolatos.

Ebben a körben az a vérnyomásmérő marad „ringben”, amelyikhez a legfunkcionálisabb tartozékokat kínálja a gyártó (például utazótok, hordozópánt, plusz akkumulátor, plusz mandzsetta stb). Itt már valószínűsíthetően csak kevés vérnyomásmérő mehet tovább a versenyben, hiszen nagyon sok olyan készülék van a piacon, melyhez a gyártó a töltőn, a használati útmutatón és a beállítási kézikönyvön kívül nem ad semmiféle extrát. Szerencsére azonban vannak olyan termékek, melyek sok hasznos tartozékkal együtt érkeznek újdonsült használóikhoz (így ezek lesznek ennek a témakörnek győztesei).

A soron következő elemzési tényező a kényelmi funkciók megléte. Ide tartozik a kommunikációs képesség más eszközökkel, az értékek megoszthatósága, a mért eredmények grafikus ábrázolása, vagy épp a figyelmeztetés az elmaradó vérnyomásmérésről. A fennmaradó lista pedig már csak egy módon szűrhető tovább, mégpedig az ár alapján. Hiszen az a legjobb befektetés, ami ár-érték arányban a legoptimálisabb.

Kijelenthető tehát, hogy a piacon az a legjobb vérnyomásmérő, amelyik a legpontosabban mér, a legkörnyezetbarátabb-, és legstrapabíróbb akkumulátorral rendelkezik, a legjobban hordozható, a legtöbb plusz tartozékkal kapható, a legokosabb, és ár-érték arányban a legmegfelelőbb. Persze lehet, hogy a felmérés eredményeként még így is sok eszköz marad talonban, itt pedig már az lesz a mérvadó a választásnál, hogy a dobogósok között melyik az az egy, ami az adott vásárló számára a legtetszetősebb, illetve, az is sokat nyom a latban a döntésnél, hogy a leendő használónak melyik az a márka, ami a legközelebb áll a szívéhez.

Valójában pedig mindenki számára az a legmegfelelőbb, ami az igényeit teljes mértékben kielégíti, hiszen lehet, hogy valakinek nem számít, hogy okos e az eszköz, vagy hogy kap-e a terméke mellé extra hozzávalókat, jóval inkább az alapján választ, hogy pontos, megbízható-e a vérnyomásmérő, még akkor is, ha esetleg az drágább is a hasonló termékek kategóriájában.         

Mi itt tájékozódtunk.