OMRON M4

Omron M4

Az Omron M4 készülék az egyik legmodernebb vérnyomásmérő, ami a piacon van. Ráadásul elég alaposan ismerem ezt a típust, hiszen nekem is ilyen eszközöm van, ezt használom nap mint nap. Még sosem hagyott cserben, kiváló az akkumulátora, és nem mellesleg rendkívül pontosan méri az értékeimet. (Ami nem hátrány egy vérnymásmérő esetében.)

Annak pedig, aki nem ismeri ezt a márkát, íme egy kis ízelítő (vagy segítség, ha esetleg valaki tanácsra szorulna új készülék választása kapcsán)!

Elsősorban lényeges információ a termékről, hogy felkaros mérés végezhető vele (amiről tudni érdemes, hogy jóval precízebb eredményeket kap ezzel a módszerrel a használó, mintha a csuklós típusokokkal próbálkozna).

Másrészt, érdemes tudni, hogy a termék okosmandzsettával rendelkezik (ennek köszönhető tulajdonképpen a pontos mérés), mely 22 centimétertől 42 centiméteres méretig állítható. A készülék jelzi a helyes mandzsettafelhelyezést, valamint a mérés közbeni túlzott mozgást, és emellett, ahogy a legtöbb vérnyomásmérő, a szabálytalan szívritmusról, illetve a magas vérnyomásról is azonnal értesíti használóját.

Az Omron M4 egy japán termék, így borítékolhatóan megbízható minőséggel és magas technikai tudással bír. Ezt tükrözi az is, hogy Intellisense technológiával rendelkezik, ami annyit takar, hogy levédetett logikai algoritmussal biztosítja a kényelmes, fájdalommentes használatot (teszi ezt a mandzsettafújás szabályozásával, személyre szabottan).

Másik fő tulajdonsága, hogy az Omron egyedi mobilalkalmazásával, az OMRON connect-el lehetővé teszi a mért egészségügyi paraméterek könnyű vezetését és követését a használó számára, továbbá azok megosztását is el lehet érni vele. A kapcsolat Bluetooth-al könnyedén megvalósítható.

Előnyei közé tartozik, hogy akár két felhasználó mérési adatait is képes eltároni, személyenként 60 mérésig, ami nem kevés adatot jelent, hiszen nem csak a vérnyomás-, és pulzusértékeket, hanem a mérések dátuminformációit is memorizálja.

Mivel a termék súlya mindössze 0,34 gramm, így nagyon könnyű hordozni, ráadásul kis helyen is elfér (hiszen csak 105 x 152 x 85 milliméteres mérettel rendelkezik), tehát rendkívül diszkrét és bárhová elviheti magával az ember.

Ráadásul az eszköz validált, cukorbetegeknek és terheseknek is alkalmazható, és a legtöbb esetben a termékre 3 év gyártói garanciát is kap az Omron M4 vásárló. Mindezek mellett egy vérnyomásmérő-tárolótokkal is gazdagabb lesz a készüléktulajdonos, hiszen a termékdobozban az alapkészüléken, a mandzsettán, a használati utasításon, a beállítási kézikönyvön és az elemeken felül ez is megtalálható.

Szóval aki minőségi, tartós, megbízható, okos és modern eszközzel szeretné mérni vérnyomásértékeit, annak melegen ajánlom ezt a típust. Nekem nagyon bevált, csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni. A gyártó által ígért összes funkció kifogástalanul működik: rendkívül kényelmes a használata, pontos eredményeket jelez, mutatja, hogy helyesen helyeztem-e a felkaromra a készüléket, illetve, ha túl sokat mozgok mérés közben, akkor is figyelmeztet. Ahogy az esetleges magas vérnymás esetén is.

Még sohasem kellett igénybevennem a gyártói garanciát, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire merevek, vagy rugalmasak a javítás, illetve a csere témájában. De mivel megbízható márkáról van szó, gondolom nem kellene csalódnom ezen folyamat lebonyolításával kapcsolatban sem.

Egyébként számomra a készülék külleme is rendkívül tetszetős, modern a kialakítása, valamint a kijelzője éppen megfelelő méretű, az azon jelzett információk emiatt könnyen olvashatók, az eredmények pedig egyszerűen értelmezhetők. Mindezek mellett az átlagemberek számára is könnyedén használható eszközről beszélünk, a készülék mellé kapott használati útmutatót követve ugyanis könnyen elsajátítható annak működtetése. Ráadásul bárki meg tudja vásárolni (mivel az ára is nagyon kedvező).

Omron M4 vérnyomásmérő