Klíma szerelés

Klímaszerelés

Hamarosan megérkeznek az elviselhetetlenül forró nyári napok, melyek rendkívül megterhelők tudnak lenni a szervezetünkre. A hőség eredményéül érezhetjük magunkat kimerültnek, fáradtnak, görcsök vagy hőguta esélye is előfordulhat.

A tikkasztó melegnek köszönhetően jóval megemelkedik a reakcióidőnk, a koncentrációs képességünk, és jelentősen romolhat az általános közérzetünk.

Ilyenkor jövünk rá, hogy a nagy nyári melegben a létező legjobb megoldás, ha az ember egy jól lehűtött klimatizált helységben tartózkodik, ahol természetesen az eltöltött idő s kellemesebb érzés, vagy ha ez otthon van, az alvás minőség is sokkal jobb.

Ha még nem rendelkezik klímával, inkább gondolkodjon előre és ne várja meg, mint a legtöbb esetben, amikor is az elviselhetetlen melegnek köszönhetően mindenki azonnal akarna klímát, de a megnövekedett kereslet miatt nem jut hozzá időben.

Klímát, azonnal!

Tapasztalatok szerint, a hetekig tartó kánikula elszenvedésének köszönhetően döntenek véglegesen többen a klíma beszereltetése mellet.

Jó tanácsként érdemes még a nyár előtt végig gondolni a klímaszerelést, mivel az év ezen szakaszában a legleterheltebbek a klímás vállalkozások, ilyenkor a legnehézkesebb a készülékek beszerzése és beépíttetése a betelt határidőnaplóknak köszönhetően.

Ha mégis sikerül szakembert találni, számolhat azzal is, hogy csak jóval magasabb költség mellett fogadnak be újabb munkát , ha egyáltalán tudnak vállalni.

Nem árt ha van némi rálátásunk a klímával kapcsolatban munkafolyamatokra, pont a félreértések elkerülése miatt. És hát megkönnyítheti a szakemberekkel való kommunikációt is ha tudjuk mit akarunk, mi az elképzelésünk. Az alábbiakban adunk egy kis segítséget ehhez.

A klímaszerelés folyamata

Ahhoz, hogy a beépítendő klíma berendezés minél hosszabb távon tegye megfelelően a szolgálatot, alapos előkészület, felmérési folyamat kell, hogy megelőzze a beépítést. A felmérési folyamat során  a megrendelő a szakemberekkel közösen egyeztetik a beszereléssel-müködéssel kapcsolatos igényeket, lehetőségeket.

A felmérési folyamat során válik egyértelművé , hogy melyik klímafajta a legoptimálisabb a lehetőségek és az elvárások viszonylatát nézve, és nem utolsó szempontként az ár figyelembevételét nézve.

A szerelés megkezdésének első lépéséül a beltéri modul és ahhoz való szerelékek elhelyezési helyének kialakítása történik. Rögzítésre kerül a falra a beltéri modul a tartóval, és kivitelezésre kerül az energiaellátáshoz az áramvezeték elvezetése a kábelcsatornákban, és szerkezet becsövezésre kerül.

A külső és belső berendezések összekötésének a velejárója lehet a falnak az átütése, 38 mm átmérőben split berendezések esetében.

Meghatározott szabályoknak megfelelően a külső modul kerül rögzítésre a kívül kialakított helyre.

Az egységek rézcsövekkel való összekacsolása során megfelelő módon gondoskodni kell a használat során keletkező kondenzvíz elvezetéséről.

Azután, hogy mindkét egység a helyére került,  hűtőköri csövekkel és az áramvezetékkel kell egymással összeköttetésbe hozni.

A hűtőközeg feltöltésre kerül gondos odafigyelés mellett a rendszer , beleértve a csőhálózatot is vákuumozása megtörténik.

Az elektromos összeköttetés megoldása, párhuzamos velejárója a mechanikus szerelésnek

A szerelések végeztével a beüzemelt klíma indításakor nyomástesztnek vetik alá a berendezéseket és az egész rendszert, megállapítván, hogy minden készen áll egy tartós megfelelő működéshez.

Ha a berendezés nagy terheléskor is hozza az előírtan elvárt teljesítményt és optimálisan üzemel, a szakember átadja a garanciadokumentumokat a használati utasítással együtt. A munkafolyamat utolsó lépésénél szükség esetén rátöltenek még a hűtőközegre és ellenőrzik a szivárgásmentességet.

A folyamat nagyjából 3-4 órát vehet igénybe, persze ez attól is függ leginkább, hogy mennyire összetett a munka, illetve, hogy mennyien dolgoznak az adott munkán.

A klímaszerelés kiegészítői

A klímaszerelése során a szakemberek különleges eszközöket alkalmaznak, úgy mint a speciális ipari porszívó, elkerülve a munkaterület extrém szennyeződését amellyel esetlegesen a beépítés járhat.

A takarófólia használata ugyancsak elősegíti a profi munkavégzést , hogy minél kisebb szennyeződést okozzanak a munkaterületen.

A szakemberek feladatai közé sorolható az esetlegesen útban lévő tárgyak elpakolása, az akadályoztatás elkerülése végett. Profi szolgáltatók maguk után tiszta és rendezett munkaterület marad, elszállítva a törmeléket is.

A készülékek hosszan tartó megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a folyamatos karbantartás és tisztítás, melyet érdemes átbeszélni a beszerelést végző szakemberekkel.

Amikor munka befejeződött és levonultak a szakemberek, nagyon jó érzés végeredményként üdvözölni a nyári melegben a felüdítő hűvösséget, vagy télen inverteres klíma esetén az extra meleget.